fredag 9 september 2016

Veckobrev v.36-37


Ännu en vecka har gått, med härligt sensommarväder! Det känns nästan som varmvädret kommit lite sent….. Fast vi njuter.

Vi har arbetat med många nya saker under veckan. Vi har lärt oss många nya saker om insekter, om talet 100, nya lekar, veckodagarna och färger på engelska, att reflektera i loggbok mm.

Våra barn är mycket nyfikna och vill ha reda på saker, vilket vi tycker är jättekul. Vi har börjat med en punkt som vi kallar ”Jag undrar…”. När någon har en fråga om saker som man funderar och undrar över har vi bestämt att vi försöker hitta svaret till någon dag efter. Vi har fått svar på två frågor denna veckan, hittills, och det är ”vad är lava?” och ”hur skapades allt?”. Genom att titta på små korta filmer och sedan prata kort om innehållet så har vi fått svar på frågorna. Små minilektioner som bygger på barnens egna intressen, alltid det bästa tycker vi!

Vi har några saker vi vill påminna om. Detta är:

1.     På långdagen, måndag, är det bra om barnen har med sig extra frukt och gärna en macka eller drickjoggi. Det är långt till mellanmålet för många. 

2.    Vi hälsar er välkomna på föräldramötet på måndag kväll, 18.00. Vi i 2B börjar med en liten föreläsning i matsalen. Sedan går vi upp till klassrummet. Vi beräknas vara klara senast 19.30. Vi kommer att visa lite appar och andra nätbaserade program vi använder oss av, så har ni en i-pad eller bärbar dator kan ni ta med den. Vi kommer att fokusera på tekniken, hur vi lägger upp läxor och hur vi/ni kan tänka när vi/ni hjälper barnen med matte och svenska. 

3.    Vi skall på utflykt 21/9. Mer info kommer om detta.

4.    Låneböcker lämnas på tisdagar, då vi går till biblioteket. 

5.    fredag - idrott. Vi vill påminna om att vi vill att barnen har idrottsskor, för att spara fötter och knän.

6.    Fotografering – 4/10.

Ha en skön helg/ hälsningar Karin och Marie-Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar