fredag 16 september 2016

Vecka 37-38

Först vill vi tacka alla föräldrar som slöt upp på föräldramötet i måndags. Vi var nästan fullt hus, vilket känns bra, då vi fick tillfälle att hälsa på er alla. De som inte kunde komma, vi har lagt ut en sammanställning från mötet i ett tidigare inlägg på bloggen. Vi vill även påminna igen om att ni kan anmäla er att få meddelande via e-post, så behöver ni inte gå in och kolla varje dag. Det kommer automatiskt. Om du inte vet hur, så kolla även där på ett tidigare inlägg här i bloggen.

Veckan som gått har flutit på bra. Vi börjar få till bra rutiner och klassen börjar också bli en grupp, vilket är härligt. Vi fortsätter detta arbetet och även att få till att alla skall trivas.

Vi har bytt platser under veckan och det fungerar bra, lite pratigt men så är det alltid när det blir något nytt=).

En del av er har fått hem lappar om utvecklingssamtal, övriga får lappar på måndag. Lämna dem så fort ni kan, det är lätt att glömma annars. Vi har samtalen v.40-42.

Under veckan har vi arbetat med NO, insekter och nu gått över till fåglar. Vi har även börjat arbeta med vokaler i svenskan och tränat vidare på positionssystemet i matten. I bilden har barnet gjort jättefina akvarium och där tränat på 10-kompisarna. Vi har även målat massor av pokémon bilder....
På idrotten spelade tjejerna "toppsboll" (be dem förklara..) och killarna spelade "alla bränner alla". Nästa vecka byter vi. Det gick jättebra för båda grupperna, SUPERBRA!

VECKA 38 

  • På MÅNDAG har vi långdag, ta gärna med extra frukt/macka/joggi.
  • På TISDAG går vi till biblioteket, ta gärna med utlästa böcker hemifrån. 
  • På ONSDAG skall vi gå till Tofta vindskydd, då är det bra om barnen har med sig dricka, liten fika/frukt och något att sitta på. Vi har med oss korv och bröd som vi äter istället för i matsalen på skolan. Det är ju en liten bit att gå, så se gärna till att väskorna inte är för tungt packade och att de har bra skor att gå i. Och så klart, kläder efter väder!
  • Vi börjar med läsläxa på ONSDAG. Den är till torsdagen därpå.
  • På TORSDAG är det studiedag. Fritids och skola är stängt.
  • På FREDAG har vi idrott, glöm inte kläder.  

Här är lite härliga bilder på våra barn som arbetar flitigt med sina bilduppgifter.





Ha en härlig helg och njut av den avtagande värmen!
Marie-Louise och Karin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar