fredag 30 september 2016

Vecka 39-40

Allmän info….

Så har ännu en vecka gått och nu är hösten här på riktigt. Vi blev påminda om att det bör finnas extrakläder i korgarna i går torsdag. Vi hade MÅNGA genomsura barn, då ösregnet överraskade oss. Vi vill också påminna om att regnkläder är önskvärt. Vi har en del barn i klassen som inte klarar av innerast då det regnar. De BEHÖVER helt enkelt vara ute och springa av sig, och då behövs absolut regnkläder och stövlar.

Vi samlade ihop många kläder ifrån torkskåpet i går, alla utan namn. Så vi och fritids vore tacksamma om ni namnade ALLT som barnen har på sig, då blir det lättare för er att få hem rätt kläder. Om ni saknar något så har vi redan ganska mycket kläder i ”upphittatrummet” vid expeditionen.

Ni har fått hem infolapp från Ingemo angående vaccinering. Medgivandelappen skall vara åter senast 14 oktober, BÅDA VÅRDNADSHAVARNA skall skriva på. Vaccinationen sker den 28 november.

Info från Komedianten
Nu startar LÄXAN på Komedianten!
Läxstöd för dig som går i grundskolan.
Välkommen att sitta på bibblan med din läxa. Läs eller plugga en stund i lugn och ro. Vuxna finns på plats. Drop-in!
Tid: Onsdagar 14 september – 7 december kl. 15.00–17.00.
Var: Stadsbiblioteket, Släktforskningsrummet
I samarbete med, IM, Varbergs FN-förening, Svenska Kyrkan och Rädda Barnen.
För mer information: varberg.se/bibliotek, kulturhusetkomedianten.se


Vi har arbetat med…..
Vi har fortsatt vårat arbete kring djur och natur med vargen. Mycket spännande. Vi har även fortsatt arbetet kring positionssystemet i matten. Vi har också pratat om det magiska talet 10. Det finns tio enkronor i en tiokrona, tio tiokronor i en hundralapp och tio hundralappar i en tusenlapp. Krokodilen äter de höga talen är något vi lärt oss – större än och mindre än.

Kapitel 3 i Diamantjakten var det vi hade i läxa och det kapitel vi arbetat med i skolan. Där tränade vi på dubbelnamn, konsonanter och att kunna skriva adresser. Våra höstdikter har nu blivit färdiga, så fina! Vi läste en bok på engelskan, ”Dinosaurs loves underpants”, och fick en ganska rolig förklaring till varför dinosaurierna dog ut! Vi tränade även på många olika engelska djurnamn.

På idrotten var vi pirater och banditer som ville erövra skatter från varandra, skattjakten. Vi fortsätter att tränar på att vara ”bra förlorare men ännu bättre vinnare”. Våra elever är hejare på att göra stilleben. Se bara på bilderna på äppelkorgarna.


 







Veckan som kommer…
Måndag – Sofie testar av läsning på alla tvåor, H4-test. Långdag, glöm inte extra mellis. Utvecklingssamtalen börjar.
Tisdag – fotografering 09.30. Ta med biblioteksböcker.
Onsdag – Ta med läsläxan (ni skall ha läst kapitel 4). Teater på skolan.
Torsdag – ny läsläxa, kapitel 5.
Fredag – idrott

Angående läsläxan….
Vi kommer att skicka med en lista på bra ord/uttryck att förklara i texten. Det är ord/uttryck som vi ibland tar för givet att alla förstår, men så är det ju inte.

Veckans ord i kapitel 4 är:



Ha en härlig helg!
Karin och Marie-Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar