fredag 23 september 2016

Vecka 38-39

Vi har haft en jättehärlig vecka. Vi har haft bra arbetsro, gott väder och en kul utedag.

Hela F-3 B var ute på höstvandring i onsdags. Vi gick till Tofta Vindskydd där vi njöt av massa lek och korvgrillning.

Under veckan har vi fortsatt vårat arbete kring talet 100.
Vi har pratat om olika sätt vi kan dela upp talet i pengar  (20-, 50-lappar, en-, fem- och tiokronor) och vad talet 100 innebär (är det samma om det finns 100 elefanter och 100 hundar? Det är samma antal men de tar upp olika mycket plats.

Vi har också tränat på 10-hopp. Vi har tittat på en hundraruta och försökt se ett mönster och samband på 10 hoppen. Om vi har siffran 25, vad blir nästa tio-hopp? Jo det blir 35. Vad är lika? Jo, entalet, Vad är ändrat? Jo, tiotalet - tiohopp.... Mönstret och sambandet är att det är samma ental och att vi ökar ett tiotal i taget. 
Det är bra om ni fortsätter träna detta hemma, både räkna uppåt och bakåt. Ställ en fråga lite då och då angående någon siffra...








Vi skall fortsätta arbeta med dubblorna i matematiken. Detta kommer barnen att få hem i läxa, vi meddelar när.

Dubblorna
1+1, 2+2 0sv.

Vi har nu börjat med vår läsläxa. Vi läser kapitel 3 hemma och sedan arbetar vi med texten och uppgifter i skolan. Vi har läxan till onsdag. Läs gärna lite varje dag, och om texten är för mastig för ditt barn, läs högt för honom/henne. Här är en bra bild på saker ni kan tänka på när barnen läser. Ni får hem samma bild i plastfickan nästa vecka.

Under veckan började arbetet med fåglar att bli klart. Nu skall vi börja kolla lite på näringskedjor i djurriket.

I engelskan sjunger vi och lär oss ramsor, kolla gärna med barnen. De är jätteduktiga och vågar verkligen, vilket är viktigt. Just nu arbetar vi mycket med färger, frukter, kläder och att kunna säga "I like..., I don´t like..." och olika hälsningsfraser.

Veckans fråga var ganska stor, hur blev människan till? Vi har nu försökt svara på tre frågor som kommit upp, fråga gärna era barn och se om de kommer ihåg (om vulkaner, hur jorden blev till och hur människan blev till).

Nästa vecka:
Måndag - långdag (extra mellis)
Tisdag - låneböcker
Onsdag - ta med läsläxan
Fredag - idrott

Ha en härlig helg
Marie-Louise och Karin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar