fredag 31 mars 2017

Information vecka 13 och 14

Hej allihopa!

I dag var det bondens dag och det bjöds på närproducerad mat och dryck. Barnen tycket väldigt mycket om maten och drycken. Runt omkring i matsalen hängde det härliga bilder som barnen hade ritat till denna dag.

Denna veckan har vi bland annat arbetat med SO och då pratat om trafikregler, trafikmärken och vad som är bra att tänka på när man är ute i trafiken och cyklar eller promenerar. Vi har tittat på olika filmer, vi har arbetat med ett häfte gällande trafiken och barnen har gjort sina egna trafikmärkens memory.

I svenska har barnen arbetat med att skriva sagor, fokus har varit hur en saga är uppbyggd, att man använder storbokstav och punkt. Var gärna lite extra uppmärksamma hemma när barnen skriver sin skrivläxa, om dom har skrivit med stor bokstav och punkt. Läsläxan är kapitel 22 som gäller.

I matematiken fortsätter vi med de muntliga bedömningsstöden och ungefär halva klassen har nu gjort detta test. Ingela är fortsatt i klassen då jag gör de muntliga bedömningsstöden. Ingela och klassen arbetar med att skriva räknehändelser på papper och iPad. Vi arbetar även med att barnen ska hitta lämpliga strategier när de räknar ut sina olika tal. De ska få en större förståelse för att förklara hur de har kommit fram till svaret, vilket inte är helt lätt.

Idag, fredag har jag inte haft möjligheten att kolla barnen på deras mattekort då Marie-Louise har varit i trean. Kommer att kolla mattekorten på måndag och kanske tisdag.

Barnen har idag fått med sig en lapp om Majblommor. Lappen ska vara tillbaka senast på onsdag nästa vecka, om det är så att era barn har fått er tillåtelse att sälja.


Det är fler av barnen i klassen som har haft med sig sin mobil till skolan. I F-2 har vi mobilfritt.


Önskar er en skön helg!

Varma hälsningar Terese, Karin och Marie-Louise!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar