fredag 17 mars 2017

Information om vecka 11 och 12

Hej!



Nu är vårens första månad här, äntligen. I no och bild har vi därför denna vecka fokuserat på blommor som visar sig på våren. Vi har bland annat tittat på filmer och skrivit faktatexter. Barnen tyckte verkligen om att arbeta med våren, vilket ni ser på några av deras alster nedan.

I svenska har vi arbetat en del med läsförståelse, då barnen har läst en text för att sedan svara på olika frågor. Ibland finns svaren givet i texten, ibland får barnen läsa mellan raderna och vissa frågor handlar om vad de tror kommer hända eller varför gjorde hon/han så? Det har även varit fokus på faktatext och hur en faktatext ska skrivas. Måste faktatexten vara sann eller kan det vara lite fantasi också?

I matematiken har vi fortsatt arbeta med uppställning i addition och subtraktion. Nästa vecka ska vi gå in mer på pengarnas värde. Vi har även denna vecka börjat med ett muntligt test, då eleverna en och en sitter tillsammans med mig (Terese). Detta testet gör alla tvåor i hela Sverige, för att vi lärare ska få en så bra bild som möjligt över barnens kunskapsnivå. Testet innehåller bland annat dubbelt och hälften, begrepp som före och efter, kunna räkna upp till 115,  räkna baklänges med mera. Under tiden jag (Terese) gör testen kommer Karin och Ingela att vara i klassen och arbeta matematik.

Idag räckte tiden inte till, så jag har inte hunnit förhöra alla på mattekorten. De barn som inte blev förhörda kommer jag att testa på tisdag. 

Glöm inte att öva på läsläxan och mattekorten! Kämpa på det är värt mycket!

Vi önskar er alla en härlig helg!
Varma hälsningar Terese, Karin och Marie-Louise!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar