fredag 10 februari 2017

Vecka 6 och 7

Hej!
 

Denna veckan har vi arbetat med vokaler och konsonanter i svenskan. Läsläxan till nästa vecka är kapitel 17. Samtala gärna om kapitlet. Vad handlade kapitlet om? Varför blev hon ledsen? Hur tror du han kände sig? Det behöver inte vara många frågor, men det ger er och era barn en uppfattning om man har förstått det man läst.

I matematiken arbetar vi nu med uppställning utan växling och fortsatt med problemlösning. Idag har barnen fått hem nya mattekort. Vi kommer att kolla av mattekorten på fredagar.

Nu på måndag den 13 febuari kommer klassen att åka på teater. Teatern heter Hemulen som älskade tystnad och kommer spelas på Varbergs bibliotek. Vi är iväg hela förmiddagen så det hade varit kanon om barnen har med sig en frukt.

Nästa fredag är det ingen idrott inomhus, då högstadiet behöver använda idrottssalen till värdegrundsarbete. Vi kommer att vara ute istället, så kläder efter väder.

Det har kommit upp en hel del frågor angående höstens organisation. Ännu har vi tyvärr ingen information att ge er. Ni föräldrar kommer att bli inbjudna till ett informationsmöte av rektorerna, datum är ännu inte fastställt.

 Tack för denna vecka med era härliga barn!
Vi önskar er alla en härlig helg och hoppas att snön är kvar ett tag till!
Varma hälsningar Terese, Karin och Marie-Louise!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar