fredag 3 februari 2017

Vecka 5-6

Hej!



I svenska har vi arbetat med att skriva berättelser, detta har barnen kopplat till bilduppgiften denna vecka. Bilduppgiften bestod av fyra kvadratiska rutor där det redan fanns någon sak på varje bild. Barnen fick sedan fortsatta att måla i de kvadratiska rutorna. Varje bild blev unik och dess berättelse till. Tanken är att barnen kommer läsa upp dessa alster för f-klassen.

Varje onsdag läser vi och arbetar med läsläxan. Det är viktigt att boken kommer med på onsdagar och att man är förberedd och vet vad kapitlet handlar om. Denna vecka är det kapitel 15.

I matematiken har vi arbetat mycket med taluppfattning och problemlösning. Att få en förståelse för olika talrader och kunskapen att kunna börja ränka från exempelvis 46, 47, 48 eller 165, 166, 167. Till nästa vecka ska barnen fortsätta att träna på de räknekort de fick innan jul. Alltså nästa vecka kommer vi att testa alla barnen och då kommer även barnen få med sig nya kort hem. Träna gärna lite varje dag och fråga gärna hur de tänker för att komma fram till svaret. Svaret är inte viktigast utan det är vägen dit.

Nästa vecka kör vi igång med utecklingsamtalen de flesta barnen har fått med sig en lapp hem idag angående vilken tid ni har fått. Är det så att ni inte har lämnat in lappen ännu, gör gärna det på måndag. Skulle de tiderna som finns inte passa, får ni gärna höra av er.

I klassen har vi nu en liten tävling angående vem man tror kommer att vinna Melodifestivalen. Varje vecka skriver barnen ner vilka de tror kommer gå vidare direkt till final och vilka som kommer till andra chansen. Barnen kommer få en större förståelse för diagram och til viss del huvudräkning. Barnen tycker det är kul och spännande!

Hoppas ni alla får en fin helg så ses vi på måndag!

Varma hälsningar!
Karin, Marie-Louise och Terese!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar