onsdag 25 januari 2017

Vecka 3, 4, 5

Hej!

Pga sjukdomar och att tiden gått alldeles för fort (fort när man har roligt) så har vi inte riktigt hunnit blogga så mycket som vi hade önskat, så här kommer ett sammanfattande blogginlägg.

Starten på denna terminen har varit jättebra! Barnen är nyfikna och vill lära sig mycket på lektionerna och rasterna har också fungerat bra.
I svenskan har vi arbetat med att skriva dikter. Vi började att prata om Kedjedikter. Hur ser en sådan ut? Barnen fick skriva egna dikter som nu sitter uppsatta i klassrummet. De blev såå bra!


Vi vill också påminna om att läsläxan nu har satt igång! I morgon (Torsdag) får barnen hem boken och de ska då läsa kap 15 till nästa onsdag.

I No har vi börjat med ett nytt tema. Tema vatten kommer vi att arbeta med nu i ett par veckor framöver. Vi har bland annat pratat om att vatten alltid har funnits på vår jord, men ändå behöver vi ta hand om vår miljö och däribland vårt vatten. Varför har inte alla rent vatten? Hur mycket vatten finns det på vår jord? Många frågor kom upp och det blev en härlig diskussion. Nästa vecka kommer vi sätta igång med olika experiment inom vattnets härliga värld.
Här är några bilder på vattnets kretslopp.



Vi kommer att börja med utvecklingssamtal vecka 6 och 7. Utskick kommer nästa vecka.

Glöm inte kamma och kolla löss...

Kolla gärna över barnens idrottsskor. Det är flera som säger att deras skor är försmå.
Tänk också på att kolla över extrakläderna i hallen.

Det var allt för oss denna gången!

Hälsningar 
Karin Terese och Marie-Louise




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar